Waregem laat geen bijkomende horeca meer toe in Het Pand

Eva Busscher en Jason Dendauw voor hun droompand: "Wij wilden meer schwung in Het Pand brengen, maar krijgen daar de kans niet toe." (Foto DB)
Redactie KW

Dat zegt schepen van Economie Kristof Chanterie (CD&V). “De handelaars willen dat het winkelcentrum vooral een winkelcentrum blijft.”

Die beslissing kunnen de uitbaters van koffiebar Barista Kaffée Beans uit de Stormestraat, die hun zinnen hadden gezet op een verhuizing naar het vrijgekomen pand van Optiek Look, niet appreciëren.

“Als stad geef je wel subsidies aan startende ondernemers en jonge ondernemers betalen minder huurgeld, maar een groeiende horecazaak is niet welkom”, vindt Eva Busscher van de koffiebar. “Op die manier wordt de bestaande horeca in Het Pand beschermd, terwijl er wel vier schoenenwinkels mogen zijn. Wij voelen de andere horecazaken niet aan als een bedreiging, maar zij ons duidelijk wel. Ons concept is nochtans helemaal anders: een koffiebar is hip en trendy. Wij wilden meer schwung in Het Pand brengen.

Al genoeg gelegenheden voor eten en drinken

De handelaars wensen geen bijkomende horecazaken meer in Het Pand. Zij willen dat het in de eerste plaats een wínkelcentrum blijft”, aldus Kristof Chanterie. “Er is hier onder meer een pastabar gevestigd, je hebt ‘t Bakkerietje, ‘t Peerdeke en Cappuccino, waardoor er al zeker geen plaats is voor een koffiebar. Maar dat geldt voor alle horecazaken. En voor alle duidelijkheid: wij hebben in het verleden al nog bijkomende horeca in Het Pand geweigerd.

(DB/TVW)

Lees hierover ook in Het Wekelijks Nieuws Waregem van vrijdag 29 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier