Wafel Atelier Kortrijk verwent voorbijgangers tijdens het shoppen

Steven en Fleure hebben 27 jaar ervaring in de horeca. © JA
Redactie KW

Op de Grote Kring in Kortrijk is vorige week het Wafel Atelier Kortrijk neergestreken.

De geur van verse wafels lokt voorbijgangers voor een pauze tijdens het shoppen. Collega’s Steven De Sloover en Fleure Sasanguie van cateringbedrijf Paris Royal uit Maarkedal hebben er Luikse en Brusselse wafels, pannenkoeken en ambachtelijk ijs in de aanbieding. “We bieden vier creaties aan. Eén ervan is de 1302 als verwijzing naar de Guldensporenslag. Dat is een Brusselse wafel met bloemsuiker, slagroom, warme chocoladesaus en hagelslag. We hebben heel goed over ons concept nagedacht, zowel over het aanbod als over de inrichting van de zaak en de beleving vanop het plein.”

In de winter blijft het terras van het Wafel Atelier open en zijn er dekentjes voorhanden. Bij een flesje water of frisdrank mag je drie bekertjes nemen. “Dat zijn dingen die we belangrijk vinden.”

Steven en Fleure hebben 27 jaar ervaring in de horeca waarvan al 18 jaar als zelfstandige. “Naast onze traiteur- en cateringdienst is dit ons eerste Wafel Atelier. We hebben voor Kortrijk gekozen omdat we zien dat de stad bloeit. Er zijn nog wel veel werven, maar na al dat werk komt de stad in beweging. De contacten met de stadsdiensten zijn trouwens super verlopen. En het leukste zijn natuurlijk de vele positieve reacties van de klanten die we al gekregen hebben.”

(JA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier