Vzw niet akkoord met plannen Churchillkaai : “Werking ferrylijnen wordt totaal onmogelijk”

V.l.n.r. Jean-François Berden, prof Georges Allaert, voorzitter vzw Danny Drooghenbroodt, Enrico Ricciolini en Johan Bultiauw. © GLO
Redactie KW

De vereniging die ijvert voor de heropstart van een ferrylijn vanuit Oostende, stelde vanmorgen een studie voor over de toekomst van de Churchillkaai voor.

Samen met vzw Restart stelde professor Georges Allaert een studie over de toekomst van de Churchillkaai voor. Het stadsbestuur heeft plannen om op die plaats een maritiem kinderspeeldorp te bouwen en een uitbreiding van de ligplaatsen voor VLOOT.

Als daar toeristische zaken worden ingepland, wordt de werking van ferrylijnen en cruiseschepen totaal onmogelijk

Vzw Restart is het daar niet mee eens: “Als daar toeristische zaken worden ingepland, wordt de werking van ferrylijnen en cruiseschepen totaal onmogelijk. De Vlaamse overheid heeft de voorbije jaren miljoenen geïnvesteerd in een grotere haventoegang met twee nieuwe strekdammen. Deze aanlegplaatsen, kaaien en bijhorende gebouwen een nieuwe bestemming geven is onbegrijpelijk.”

Daarnaast wil de vzw ook een doorlichting van het havenbestuur. “Als iemand jarenlang werkt en er zijn geen resultaten, dan moet er een doorlichting worden uitgevoerd. Vergelijk het met een trainer waarvan zijn voetbalploeg niet scoort: zo kan het toch niet blijven doorgaan?” Een van de pistes die de vzw voorlegt is het aanleggen van een dok specifiek voor VLOOT.

Restart bezorgde de studie aan alle Vlaamse parlementsleden, gemeenteraadsleden en enkele economische spelers. Georges Allaert onderhoudt ook contacten met bevoegd minister Ben Weyts.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier