Vzw eensgezOnd en college Wevelgem nemen gezamenlijk standpunt in over site waar Ikea op mikt

Redactie KW

Op deze locatie onderzoekt meubelgigant Ikea momenteel de mogelijkheid voor de inplanting van een nieuwe vestiging met ondergrondse parking en een aanvullend winkelpark.

Tijdens de gemeenteraad bracht burgemeester Jan Seynhaeve een gemeenschappelijk standpunt van zowel het college van burgemeester en schepenen en vzw eensgezOnd naar voor rond de site Ter Biest. EensgezOnd en de gemeente willen samen waken over goede mobiliteit en nabuurschap, volgens hen twee belangrijke randvoorwaarden voor het slagen van het project.

“Politiek en burgers zijn zo op die manier mooi verenigd”, vertelt Brecht Seynhaeve van vzw eensgezOnd. “We zullen alle verdere stappen rond de evolutie van het dossier van IKEA samen met de gemeente duidelijk bekijken. We willen ook verder blijven overleggen met IKEA.”

“Het is inderdaad een belangrijke stap voor de gemeenschap” voegt burgemeester Seynhaeve eraan toe. “Voor alle duidelijkheid is de MER-studie nog steeds niet afgeleverd, dus we kunnen geen voorbarige conclusies trekken. Maar goede mobiliteit en goed nabuurschap zijn essentiële factoren voor het welslagen van dit project. Het ondergronds brengen van de parkings is al een duidelijk signaal rond zuinig ruimtegebruik.”

“Ik begrijp ten zeerste dat de gemeente dit zeer voorzichtig en gedetaileerd bekijkt”, verklaart Filip Daem (N-VA). “Maar ik wil er wel op wijzen dat er ruis zit op de communicatie naar de bewoners. Er zijn standpunten ingenomen in de conferentie van burgemeesters en schepenen die dan haaks staan op andere. Wij blijven als N-VA bijzonder waakzaam in dit dossier.”

“Met deze samenwerking willen we alvast de ruis op de communicatie wegwerken”, geeft Brecht Seynhaeve mee. “Want het klopt wel dat wij eens iets opvingen, en de gemeente iets anders. Door krachten te bundelen kunnen we ook dit wegwerken.”

“Op 23 september zitten alle burgemeesters samen met IKEA rond het vraagstuk retail”, geeft burgemeester Seynhaeve nog mee. Want de invulling van een winkelpark kan gevolgen hebben voor de kernen van Kortrijk en Wevelgem. De effectieve invuling ervan moet eerst de goedkeuring krijgen van gemeente Wevelgem en stad Kortrijk.”

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier