VTI Kortrijk wordt eerste extern Renson opleidingspunt

Redactie KW

VTI Kortrijk slaat de handen in elkaar met Renson, een bedrijf actief in ventilatiesystemen. Zo krijgen de leerlingen de kans om als installateur hoogtechnologische Renson ventilatiesystemen te plaatsen.

Binnen VTI Kortrijk organiseert Renson, een bedrijf van ventilatiesystemen een opleidingspunt tot Renson installer. “De huidige technologische ontwikkelingen vereisen steeds beter opgeleide mensen.”

“Bij VTI Kortrijk krijgen leerlingen nu de kans om later als installateur Renson ventilatiesystemen te plaatsen.” De leerkrachten van VTI Kortrijk die als eerste de opleiding in de Renson academy in Waregem volgen, kunnen op hun beurt met het geschonken didactisch materiaal aan de slag om binnen de school de opleiding te verstrekken aan de eigen leerlingen. Op woensdag 10 juni werd het didactisch materiaal geschonken aan de school en werd de opleiding voorgesteld aan de leerlingen van het zesde jaar ‘elektrische installaties’ en het zevende jaar ‘verwarmingsinstallaties’.

Zo kunnen de leerlingen van de derde graad en het zevende jaar elektrische installaties en HVAC een attest van installateur behalen. Op woensdag 10 juni werd het didactisch materiaal geschonken aan de school en werd de opleiding voorgesteld aan de leerlingen.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier