Vrouw uit Assebroek specialiseert zich in gratis winkelen met waardebonnen

Sandra moest zelfs een kamer specifiek inrichten om haar voorraden te kunnen stockeren. © MM
Redactie KW

Met een volle winkelkar buitenkomen én toch niks moeten betalen? Het kan, zo bewijst Sandra (36) uit Assebroek. De vrouw is al een jaar lang bezeten door waardebonnen en zoekt dagelijks urenlang naar fouten en combinaties om toch maar niet te moeten betalen. “In de regio rond Brugge kennen ze me al. Ik probeer nu wat overal in de streek mijn boodschappen te doen”, glimlacht Sandra.

Eén blik in de voorraadkast van Sandra zegt genoeg: de vrouw is verzot op het inkopen van grote voorraden zonder veel geld kwijt te zijn. In het allerbeste geval – en daar hoeft ze naar eigen zeggen niet veel moeite voor te doen – krijgt ze zelfs geld terug. “Ik heb dat verschillende keren gedaan, maar probeer dat toch zoveel als mogelijk te vermijden. Anders krijg ik echt wel héél vreemde blikken toegeworpen”, lacht Sandra.

Afgelopen dinsdag nog slaagde Sandra erin om met een hele voorraad wasproduct en kattenvoer van Whiskas naar huis te gaan zonder er één eurocent voor te moeten betalen. Een controle op het kassaticket zegt genoeg. Sandra kocht voor net geen 35 euro goederen, maar betaalde amper 5 euro. Een Urbanus-strip van 5,96 euro inbegrepen … “Net om ter vermijden dat we geld zouden terugkrijgen, kochten we de strip. Mijn man mocht zijn pleziertje hebben”, zegt ze met een knipoog.

Fouten in bonnen

Op de bovenverdieping is een kamer ingericht om haar voorraad te stockeren. Tientallen pakken spaghetti, een voorraad verzorgingsproducten waar een kapsalon jaloers op zou zijn, dierenvoeding om een volledig asiel mee te voederen … Werkelijk alles is er terug te vinden. “Of ik een hond heb? Nee hoor, maar als je het gratis kan krijgen, waarom niet”, legt Sandra de grote voorraad hondenvoer uit. Opvallend: alles is van de grote en bijgevolg dure merkproducten. Toch betaalt Sandra er amper enkele eurocenten voor. Hoe ze het precies doet, vertelt ze liever niet. “Al ben ik er elke dag wel minstens twee uur mee bezig én hou ik alles bij in kaften. Zie het als een speciale hobby”, zegt ze.

Om haar ‘hobby’ te kunnen beoefenen kocht Sandra zelfs een extra koelkast om de gekoelde producten die ze – uiteraard bijna gratis – koopt een plaats te geven. “Vorige week gaf ik nog zestig pakjes room aan mijn buurvrouw. Ik had er wat te veel”, klinkt het terwijl ze een overvolle frigo vol … room toont. Hoe ze precies te werk gaat, vertelt ze liever niet. Al zijn er nog steeds veel fouten te vinden in bonnen én moet je als consument handig gebruik maken van de promoties van de leverancier, warenhuizen én de punten op je klantenkaart. “Als er een bon verschijnt in de Metro (gratis krant, red.) , neem ik er vaak een tiental mee. Zo kan ik mijn voorraad bonnen blijven aanvullen.”

Goede doel

De volle pot betalen voor producten doet het gezin liever niet meer. “Mijn voorraad rijst is bijna op. Ik wacht nu af tot er ergens een bon verschijnt om opnieuw mijn slag te proberen slaan. Maar nogmaals: ik hou echt niet alles voor mezelf. Een groot deel van de dierenvoeding geef ik gratis weg aan het asiel. Of producten die bijna over datum zijn of waar ik er echt teveel van heb, geef ik weg aan een goed doel of tombola. Ook in speciale Facebookgroepen gaf ik al vaak producten weg. Al geef ik eerlijk toe, we hebben al heel wat kunnen besparen en sparen. Het is een verslaving geworden.”

(Mathias Mariën)

Vrouw uit Assebroek specialiseert zich in gratis winkelen met waardebonnen
© MM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier