Vrijwilligers helpen dienst toerisme in Heuvelland bemannen tijdens verhuisperikelen

Redactie KW

De toeristische dienst van Heuvelland sluit volgende week even zijn deuren.

De dienst verhuist naar het Oud Gemeentehuis in Kemmel, Polenlaan 1 en dit voor een periode van twee jaar. In die tijd wordt de huidige locatie – de Oude Pastorie – volledig uitgebouwd tot een nieuw bezoekerscentrum.

Tijdens de verhuizing van 23 tot en met 27 maart zijn de toeristische dienst en Bayernwald gesloten. Vanaf zaterdag 28 maart 2015 is de toeristische dienst terug open. Vanaf 1 april dan is de dienst ook open zijn op zondagnamiddag en op feestdagen. Toerisme Heuvelland sloeg samen met VVV Heuvelland en Unizo de handen in elkaar om vrijwilligers te vinden om de dienst op die dagen te bemannen.

“Het is een proefproject dat na een seizoen zal geëvalueerd worden, samen met de vrijwilligers”, aldus toerismeschepen Etienne Cloet. Een intakegesprek, een rondrit in Heuvelland, een opleidingsmoment en een meeloopmoment zorgen ervoor dat deze vrijwilligers voldoende basis hebben om de bezoeker op zondagnamiddag te kunnen bedienen. De dienst werkte al met vrijwilligers ter ondersteuning. “Ze zijn een grote hulp voor ons en we zijn ze erg dankbaar”, zegt Sara Barthier, diensthoofd toerisme. “Zo kunnen we de service naar onze klanten behouden.”

(MDN)