Vrachtwagenverkeer naar slachthuis moet weg uit Hoogserleistraat

In de toekomst moet al het verkeer naar het slachthuis via de Hoogserleistraat verdwijnen. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lieven Vancoillie

Binnen afzienbare tijd legt het exportslachthuis een verbindingsweg naar de Wingensesteenweg aan.

De provincieraad leverde zopas een gedeeltelijk positief planologisch attest af aan het Exportslachthuis (Debra-Group) in de Hoogserleistraat. Het dossier is al jaren omstreden. Tijdens het openbaar onderzoek werden ruim 50 bezwaren ingediend.

In dat attest wordt voorzien dat op korte termijn de ontsluiting via de Wingensesteenweg moet gebeuren, en niet via de Hoogserleistraat. “Voor die nieuwe ontsluiting verkegen we ook al positief advies van het Vlaams gewest”, zegt schepen en provincieraadslid Simon Bekaert (SP.A)

In eerste instantie kan slechts een beperkt deel van het vrachtverkeer in de Hoogserleistraat worden geweerd. “Om alle slachtverkeer langs daar te leiden, moeten ook alle parkeergelegenheid en circulatieruimte naar de achterkant van het slachthuis te verhuizen.” Het slachthuis maakt van de gelegenheid gebruik om ook nog andere zaken, zoals het uitbreiden van de snijzalen, te vragen. Het stadsbestuur gaf al een negatief advies, wat nu door de provincieraad werd opgevolgd. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier