Voortaan kan je de Heuvellandse bergstenen ook opeten

Redactie KW

Met de Heuvellandse bergstenen mag Heuvelland een nieuwe erkende West-Vlaamse streekproducent begroeten.

Chocolatier Olivier Verledens uit Loker besliste om een chocoladeversie te maken van de typische Heuvellandse bergstenen. “Onze bergstenen vind je niet meer enkel als decoratie op onze opritten, maar gewoon in een zakje voor bij de koffie”, aldus Sara Barthier, diensthoofd toerisme Heuvelland.

Op basis van melkchocolade, een laag pure cacao en Pommelle van Wijngoed Monteberg ontstonden de ‘Heuvellandse bergstenen’. “De cacao brengt de roestbruine kleur van de ijzerzandsteen terug en de Pommelle van Wijngoed Monteberg herinnert ons aan de zandgroeve en de Heuvellandse wijnbouw,” aldus Olivier Verledens. “Deze erkenning geeft je als streekproducent een extra duwtje en toont dat je best trots mag zijn op je eigen product.”

De Heuvellandse Bergstenen worden alvast aangeboden op de nieuwe streekproductenmarkt ‘Smoefelen en Roefelen in ‘t dorp’ van 12 april in Wijtschate.

(MDN)