Voormalige zakenpartner Dell’Anno hoopt op mildheid

Redactie KW

Xavier P., de voormalige zakenpartner van chef-kok Claudio Dell’Anno, moest maandagvoormiddag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verschijnen.

Hij tekende verzet aan tegen een verstekvonnis van november 2012. Toen liep ook Dell’Anno zelf een veroordeling op, voor geldverduistering.

Xavier P. nam het restaurant Dell’Anno in 2010 over. Slechts enkele weken later werd het restaurant failliet verklaard. Een aantal in beslag genomen goederen bleken ontvreemd. Er werden ook gelden van het restaurant op de persoonlijke rekening van P. teruggevonden.

In november 2012 veroordeelde de correctionele rechtbank van Kortrijk Xavier P. bij verstek tot zeven maanden effectief en een beroepsverbod van vijf jaar. Er werd ook 10.000 euro verbeurd verklaard.

P. was na het faillissement van het restaurant Dell’Anno spoorloos, maar tekende nu dus verzet aan. Claudio Dell’Anno kreeg bij het vonnis van 2012 vier maanden voorwaardelijke celstraf en een boete. Hij werd in 2013 door het hof van beroep vrijgesproken.

Volgens de raadsman van P., Victor Petitat, had Claudio een bliksemafleider gezocht voor zijn over de kop gaande zaak. “Mijn cliënt had zich mispakt aan de schuldenberg. Dell’Anno was aanvankelijk een bloeiende zaak, maar tegen 2010 had het restaurant om en bij de 500.000 euro schulden.” De herkomst van de gelden die op zijn persoonlijke rekening terechtgekomen zijn, zijn volgens de advocaat onvoldoende onderzocht. “Mijn cliënt haalde zelfs 8.000 euro van zijn persoonlijke rekening, omdat dat de enige manier was om de leveranciers nog te betalen.”

Er zijn volgens de verdediging ook geen elementen die bewijzen dat het P. was die goederen, zoals een Nespresso-toestel en een Apple TV of PC, ontvreemdde.

Curator Willaert leek niet onder de indruk van het pleidooi. Volgens hem is het duidelijk dat er geconfisceerde goederen verdwenen zijn na het faillissement. Het openbaar ministerie vorderde een bevestiging van het verzetsvonnis. Volgens de procureur is de nadeligheid van de acties van Xavier P. voor de zaak voldoende duidelijk. Raadsman Petitat hoopt op mildheid. Zijn cliënt woont in Zweden, waar hij een eigen zaak uitbaat en zorgt voor zijn kinderen en zijn zieke vrouw.

Vonnis op 1 juni.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier