Voormalige Goudezeune-site in Kemmel, drie jaar na overname door Myldes uit Bellegem: “Op termijn volledige site terug in gebruik”

Peter Mylle (links) en Jan Desmet © Eric Flamand
Redactie KW

Toen het betonbedrijf Goudezeune uit Kemmel in 2010 failliet ging, werd het overgenomen door Myldes uit Bellegem. Intussen heet het bedrijf Prefamed en stelt het veertig werknemers tewerk. “Op termijn willen we de hele site weer in gebruik nemen”, zegt zaakvoerder Jan Desmet.

Het bedrijventerrein in de Vierstraat in Kemmel kende al heel wat verschillende eigenaars, met uiteindelijk een faillissement in 2010 tot gevolg. Maar die eigenaarswissels lijken verleden tijd, want intussen is de voormalige Goudezeune-site al drie jaar in handen van Myldes, een industriebouwbedrijf uit Bellegem dat betonnen prefabgebouwen ontwerpt en realiseert voor de agrarische en de industriële sector. Het is een familiebedrijf dat momenteel onder leiding staat van de neven Peter Mylle en Jan Desmet.

“Eigenlijk doen we hetzelfde als wat vroeger door Goudezeune Beton werd gedaan, maar dan onder de naam Prefamed”, vertelt zaakvoerder Jan Desmet. “Alles wordt in Kemmel geproduceerd. De industriebouw gebeurt in Bellegem, en in ons betonbedrijf MD Beton in Moeskroen doen we eveneens aan productie. Dankzij de site in Kemmel is ons gamma producten veel uitgebreider.”

Uitbreiding

Jan Desmet: “In de drie jaar dat we in Kemmel zitten, zijn we toch al goed gegroeid. Het is onze bedoeling om op termijn de hele site weer in gebruik te nemen. Momenteel staat een deel van de site nog te huur, het is altijd mooi meegenomen als iemand onze leegstaande gebouwen huurt. Maar het is zeker geen prioriteit om huurders te vinden, aangezien we de gebouwen zelf in gebruik zullen nemen.”

Niet alleen in Kemmel wil Myldes uitbreiden, ook met het moederbedrijf in Bellegem zijn er plannen. “We zijn momenteel bezig met een volledig nieuwe site uit te bouwen in het Henegouwse Dottenijs, langs de snelweg Doornik-Brugge. Die vestiging zal de site in Bellegem vervangen.”

(Marlies Carette)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier