Voorhaven Oostende stelt opnieuw meer dan 1.000 mensen te werk

Redactie KW

In de Voorhaven van Oostende werken voor het eerst sinds de eeuwwisseling opnieuw meer dan 1.000 werknemers.

Dat meldt burgemeester Johan Vande Lanotte woensdag. De toename is vooral te danken aan de opmars van de offshoresector de jongste jaren. Elk jaar telt het havenbestuur het aantal werknemers in de Voorhaven. Daarbij worden enkel de ‘vaste’ jobs geteld en houdt het bestuur geen rekening met tijdelijke werkkrachten die gecontracteerd worden voor bijvoorbeeld de bouw van windmolens, infrastructuurwerken of bemanning op werkboten.

In 2008 telde de Voorhaven 823 werknemers. Dat aantal is inmiddels op 1.015 gebracht, vooral te danken aan de offshoresector. In 2008 waren er slechts een handvol mensen tewerkgesteld in de sector, nu loopt dat al op tot 280 werkkrachten, waarvan 80 procent uit de buurt van Oostende komt. “De strategie om voluit voor meer jobs te gaan, werpt dus duidelijk zijn vruchten af”, besluit Vande Lanotte, tevens voorzitter AG Haven Oostende.

De belangrijkste werkgever blijft DAB Vloot met ruim 300 werknemers, op ruime afstand gevolgd door de Zeevaartpolitie (80), baggerbedrijf Decloedt (59) en het havenbedrijf zelf (48).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier