Voor de liefhebbers : helihaven in Diksmuide staat te koop

Redactie KW

Een beleggingsfirma uit Brussel verkoopt het terrein omdat de huurder, Paramount Helicopters uit Diest, de huur niet meer betaalde.

Een uitzonderlijk koopje in Diksmuide. Daar kan je… een helihaven op de kop tikken. Voor de helikopters moet je zelf zorgen. Een beleggingsfirma uit Brussel verkoopt het terrein omdat de huurder Paramount Helicopters uit Diest de huur niet meer betaalde.

Het terrein van de helihaven in de Kleine Dries in Diksmuide is 5.838 vierkante meter groot. Er staan een loods van 250 vierkante meter en een paar containers waarin lokalen zijn ingericht. “Het is een uitzonderlijke site omdat het ingekleurd is voor milieubelastende industrie en dat kom je in de Westhoek niet vaak tegen“, zegt Wiske Devriendt van Amicus, het immobiliënkantoor dat het terrein verkoopt. “De helihaven is gesloten en er staan ook geen helikopters meer. Wat de vraagprijs is, geef ik liever niet vrij, maar wie interesse heeft, kan altijd naar ons kantoor komen.”

Ludwig Louwagie opende in 1995 zijn helihaven en dat was toen uniek in West-Vlaanderen. Je kon er zowel zaken- als toeristische vluchten boeken en er was een opleidingscentrum. De laatste grote actie was in oktober 2014 toen Ludwig de battlefield tours lanceerde. Eerder, in 2009, haalde hij de media toen hij buiten zijn wil om betrokken was bij de ontsnapping van een aantal gedetineerden uit de gevangenis van Brugge. Een koppel dat een sightseeingtour had geboekt, dwong Ludwig om te landen en gedetineerden op te pikken. Hij kwam er met de schrik vanaf.

Weinig impact op toerisme

Burgemeester Lies Laridon (CD&V) reageert gemengd op het nieuws van de sluiting van de helihaven. “Uiteraard is het spijtig dat een bedrijf met zo’n unieke dienstverlening er niet meer is, maar niet veel Diksmuidelingen deden er een beroep op. Ook op toeristisch vlak zal de sluiting weinig impact hebben. Het was niet zo dat we heel veel bezoekers genereerden via de helihaven. Wie weet dient er zich nog een overnemer aan voor de site.”

(GUS/foto GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier