Voka zet jonge start-ups in de spotlights

Ruben Vandendriessche van R-Dreams: "Hier mogen staan is voor ons een mooie kans" © JA
Redactie KW

Tijdens Open Bedrijvendag zette organisator Voka zelf de deuren open voor nieuwsgierige bezoekers. Een rondleiding in het gebouw aan de President Kennedylaan liet je kennismaken met maar liefst tien jonge ondernemers.

Voor de editie van dit jaar koos Voka West-Vlaanderen, het Vlaams netwerk van ondernemingen, ervoor om de starters van het Bryo-project in de kijker te zetten. Bryo begeleidt jonge ondernemers via gezamenlijke activiteiten en individuele coaching. Bezoekers van de Open Bedrijvendag volgden een gegidste rondleiding doorheen de kantoren van Voka West-Vlaanderen. Behalve een korte kennismaking met tien jonge ondernemers kregen ze ook een woordje uitleg over het gebouw en zijn architectuur.

Quiz

Dieter Vanthournout (28) van Book’u komt uit Izegem en heeft een kantoor in Kortrijk. Hij schetst kort de werking van de tool die hij ontwikkelde. “We komen tegemoet aan de personeelsplanning voor bijvoorbeeld horeca, beurzen en ziekenhuizen zodat zij gemakkelijk hun flexibele rooster kunnen opmaken.”

Samen met Ruben Vandendriessche (27) van R-Dreams uit Roeselare dat gepersonaliseerd textiel maakt, volgt hij een traject van één jaar bij Bryon. “We zitten met zes in de scale-up groep. We worden specifiek gecoacht om expansie te realiseren. Als jonge ondernemer loop je al eens tegen muren aan en zit je met heel veel uitdagingen. We komen maandelijks samen en leren van elkaar maar ook van ervaren ondernemers of we krijgen specifiek advies van buiten het netwerk.”

Dieter Vanthournout van Book'u.
Dieter Vanthournout van Book’u.© JA

Met een kleine quiz stelt Ruben zijn bedrijf voor aan de bezoekers. De winnaar krijgt een pet met het logo van het bedrijf. “Ik ben net als Dieter in 2014 gestart, ondertussen zijn we met acht medewerkers. Het is een mooie kans om hier vandaag gratis te mogen staan.” Dieter van Book’u beaamt: “Het is helemaal anders dan een traditionele beurs en het is leuk om als bedrijf ook met particulieren kennis te maken.”

(Jasmien Aernout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier