Voka Westhoek pleit voor economische as Wervik – Poperinge

Redactie KW

Dat werd maandag gezegd naar aanleiding van de nieuwjaarsreceptie, later op de dag in Elverdinge. Uiteraard blijft de N8 tussen Ieper en de kust ook een zorgenkind.


Voor een keer opende Voka niet met de N8, de weg tussen Ieper en de kust, al kwam het onderwerp uiteraard snel ter sprake. Voka hoopt vooral dat het noordelijke deel, van Veurne tot Elzendamme, nu snel wordt aangepakt, met onder meer de bypass rond Hoogstade. “Tegen dat dat klaar is, moet er ook duidelijkheid zijn over het zuidelijk deel, te starten van in Ieper”, aldus directeur belangenbehartiging Patrice Bakeroot. Het eerste deel wil Voka nog voor het einde van deze legislatuur zien, voor het tweede deel legt Voka een doorsteek van aan de A19 tot in Lo-Reninge en Vleteren. Voor velen een gecontesteerd traject gezien de vele landbouw en relicten uit de Eerste Wereldoorlog.

Voka legde echter de nadruk op de as Wervik – Poperinge. “Er moet meer ruimte komen voor bedrijvigheid, gebundeld langs de as Wervik, Zonnebeke, Ieper en Poperinge. Die as moet ook op het vlak van mobiliteit geoptimaliseerd worden zodat er een vlotte verbinding komt tussen Poperingen en de snelweg Rijsel-Duinkerke. “Er is al gesproken met alle burgemeesters. Er is een draagvlak. We hopen dat dit akkoord nu niet jarenlang blijft steken”, klinkt het, want veel ruimte voor bedrijven in de Westhoek is er niet. In die optiek pleit Voka ook voor een snelle aanpak van de bedrijvenzone Menen-West, tussen Menen en Wervik. Vooral de mobiliteit moet aangepakt worden, want het dossier sneuvelde recentelijk bij de Raad van State.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier