Voka kijkt uit naar nieuwe bedrijventerrein in Menen-Wervik

Redactie KW

De provincie maakte onlangs bekend dat ze op zoek gaat naar een nieuwe locatie voor een regionaal bedrijventerrein, gesteund door Menen en Wervik.

“De komst van zo’n bedrijventerrein is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de regio en past perfect binnen de visie van 2 ruimtelijk-economische assen richting de Westhoek”, zegt Matthieu Marisse van Voka.

Een nieuw bedrijventerrein is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van onze regio

In 2013 lag er een plan op tafel voor een regionaal bedrijventerrein Menen-West, maar de Raad van State schorste dat. Voka West-Vlaanderen was toen zwaar ontgoocheld. “Een nieuw bedrijventerrein is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van onze regio. Met de komst van een nieuw industrieterrein zijn namelijk veel jobs gemoeid. Onze ondernemers hebben de ambitie en de goesting om te groeien en zich te ontwikkelen. Daarvoor is ruimte nodig”, zei Voka West-Vlaanderen toen.

Voka is blij dat de provincie de plannen opnieuw bovenhaalt en de zoektocht naar een nieuwe locatie zal starten. Het feit dat er vier mogelijke pistes onderzocht worden stemt de organisatie optimistisch. “Er zijn kostbare jaren verloren gegaan door de initiële afwijzing, na protest van een aantal buurtbewoners. Nu komt het erop aan om de procedure zo spoedig mogelijk nieuw leven in te blazen”, vindt Matthieu Marisse, regioverantwoordelijke bij Voka.

Bovendien past de uitbouw van dit bedrijventerrein in MenenWervik perfect binnen de visie van Voka West-Vlaanderen omtrent de 2 ruimtelijk-economische assen in de Westhoek. “Onze ambitie is om de economische activiteiten te bundelen langs de belangrijkste groeiassen in de Westhoek: de as A19 Kortrijk-Ieper-Poperinge-Frankrijk en de as E40 Brugge-Veurne-Duinkerke. We houden daarbij rekening met het agrarische en groene karakter van de Westhoek en focussen in onze visie op de belangrijkste knooppunten: de stedelijke gebieden en de op- en afrittencomplexen met concentraties van bedrijvigheid.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier