Voertuigconstructeur Mol uit Staden bouwt grote trucks voor oliewinning in India

Redactie KW

Mol, de constructeur van trucks, trailers, vuilniswagens en toelevering uit Staden, heeft contracten afgesloten voor de bouw van 48 grote trucks en trailers.

De trailers zullen ingezet worden voor het transport van boortorens op olievelden in de Sahara en in India. De eerste voertuigen zullen geleverd worden vanaf het eerste kwartaal 2017, de productie loopt over een periode van 30 maanden. De overeenkomsten hebben een contractwaarde van ruim 25 miljoen euro.

Extra werkgelegenheid

Alle voertuigen zullen gebouwd worden in de werkplaatsen in Staden. “Deze orders komen bovenop het al goedgevuld orderboek. Daarom wordt er 4.000 vierkante meter hallen bijgebouwd en wordt er actief gezocht naar extra werknemers, voornamelijk lassers en monteerders”, klinkt het in een persbericht.

Mol is een onafhankelijke constructeur van trucks, trailers, vuilniswagens en toelevering. Het bedrijf, opgericht in 1944, is gevestigd in Staden en behoort tot de Mol Groep. De productie vindt plaats in Staden en bij ITK in Kachtem, ook een bedrijf binnen de groep, samen goed voor een 400-tal medewerkers.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier