‘Vliegend’ schip te zien in haven van Oostende

Redactie KW

Het 140 meter lange installatieschip ‘Vole au Vent’ van waterbouwer Jan De Nul torent indrukwekkend hoog boven de Oostendse voorhaven uit.

Als een groot monster op vier poten hangt het installatieschip van Jan De Nul boven de Oostendse voorhaven. Je kunt er niet meer naast kijken dat Oostende zich definitief als energy port aandient.

'Vliegend' schip te zien in haven van Oostende

Twee weken nadat het schip door koningin Mathilde herdoopt werd tot ‘Vole au Vent’ staat het vaartuig al stevig… op haar eigen poten. Het 140 meter lange installatieschip ‘Vole au Vent’ van waterbouwer Jan De Nul torent indrukwekkend hoog boven de Oostendse voorhaven uit. Ten hemel klimmend op haar vier studpalen wordt het vaartuig dezer dagen geladen met de funderings- en windturbineonderdelen voor de 50 windmolens van elk 3,3 MW van het park Nobelwind dat op 47 km voor onze kust ter hoogte van de Blighbank wordt gebouwd. Het transport en bouw kunnen enkel vanaf het voorjaar tot het najaar. eind 2017 moet Nobelwind voorzien in de elektriciteitsbehoeftes van 186.000 gezinnen.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier