Vlaamse, Waalse en Franse Kamers van Koophandel willen grensoverschrijdend bedrijventerrein op grenspost

© Google Maps
Redactie KW

Euro 3, dat Voka en haar Waalse en Franse tegenhangers verenigt, stelde de prioriteiten voor de economische ontwikkeling van de Eurometropool voor. Een daarvan is de ontwikkeling van de grenspost in Rekkem tot een grensoverschrijdend bedrijventerrein.

Euro 3, een koepel van ondernemersorganisaties in de Eurometropool, stelde de prioriteiten voor de economische ontwikkeling van de regio voor. Ze richtten zich in het bijzonder naar de recent verkozen Franse en Belgische politici. Ze willen o.a. betere tarieven voor roaming en een betere treinverbinding tussen Kortrijk en Rijsel. “De laatste trein vanuit Rijsel rijdt om 21.08 uur. Dat is veel te vroeg voor aansluitingen van de tgv en al zeker voor de uitgaande jeugd”, klinkt het bij Guy Piette, vice-voorzitter van Voka West-Vlaanderen en regiovoorzitter Noord-Frankrijk bij Voka.

De voorzitters van Euro 3 willen ook samenwerken met de overheden om bedrijventerreinen te ontwikkelen. “Dergelijke samenwerking kan al tijdens de reconversie van de grenspost in Rekkem. “Op dit moment loopt de afbraak van de grenspost wat vertraging op”, vertelt Guy Piette. “De 15 ha zijn eigendom van het Vlaamse Gewest. Wij deden minister Hilde Crevits enkele voorstellen om van Rekkem-Ferrain een aantrekkelijke Vlaamse inkompoort te maken met onder meer ruimte voor kantoren en dergelijke. Ze had er wel oren naar, maar het valt natuurlijk af te wachten of haar opvolger een even snelle ontwikkeling van dit grensoverschrijdend bedrijventerrein wil.”

Euro 3 verenigt vier ondernemersorganisaties die samen ijveren voor een economische ontwikkeling van de Eurometropool: Voka West-Vlaanderen, de Kamers van Koophandel van Grand Lille en van Wallonie Picarde en de Frans-Belgische Kamer in Rijsel.

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier