Vlaamse regering investeert 11 miljoen euro in Knokke-Heist en Blankenberge

Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts blijft investeren in ontspanning op en naast het water.

Op korte termijn maakt Weyts 11 miljoen euro vrij voor hefboomprojecten die de waterrecreatie in Vlaanderen ten goede komen en via de toeristische ondernemingen een groot economisch rendement hebben. “Waterrecreatie blijft het goed doen in Vlaanderen. De sector van de kajaks, kano’s, waterski’s en pleziervaartuigen wint aan populariteit. Anders dan in de buurlanden bleef de vraag naar ligplaatsen ook tijdens de crisis toenemen. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts speelt in op de trend en maakt geld vrij om waterrecreatie te stimuleren”, klinkt het in een persbericht.

4 miljoen voor verbreding strand Knokke-Heist

Weyts mikt op hefboomprojecten die echt economisch rendement beloven. “Zo gaat er 4 miljoen euro naar een verbreding van het strand van Knokke-Heist. Dat project wordt binnenkort gegund. Het project past in de inspanningen van Weyts om de Kust beter te beschermen, maar dankzij de toevoer van extra zand, komt er ook meer ruimte voor strandrecreatie en strandcabines. Ruimte voor plezier, ruimte voor economische groei”, aldus Weyts.

7,3 miljoen investering in Blankenberge

In Blankenberge wordt 7,3 miljoen euro geïnvesteerd. “Een miljoen euro gaat naar een onderzoek om de jachthaven beter toegankelijk te maken. Diezelfde jachthaven zal een transformatie ondergaan, inclusief nieuwe kaaimuren en waterkeringen die mooi geïntegreerd zullen worden in de omgeving. Daarvoor wordt 6 miljoen euro vrijgemaakt. Een opwaardering voor de hele omgeving”, zegt Weyts nog in het persbericht.