Vlaams minister-president Geert Bourgeois brengt bezoek aan Wienerberger in Aalbeke

© Foto ICK
Redactie KW

Vrijdagnamiddag bezocht Vlaams minister-president Geert Bourgeois de productiesite van Wienerberger in Aalbeke. Het bezoek kaderde in een ontmoeting met BMP, de Federatie van Bouwmaterialenproducenten.

De bouwsector staat vandaag voor enorme uitdagingen. Dat zette BMP, de Federatie van Bouwmaterialenproducten ertoe aan om een update van hun memorandum te maken en opnieuw prioritaire acties te definiëren die de economische activiteit in de bouwsector kunnen steunen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois nam ruim de tijd om kennis te nemen van het memorandum en te luisteren naar de actiepunten om de bouw te stimuleren. De verzuchtingen van de bouwsector zal hij voorleggen aan zijn collega’s in de Vlaamse Regering.

Aansluitend bracht Vlaams minister-president Bourgeois een geleid bedrijfsbezoek aan de productiesite van dakpannenproducent van Wienerberger (Koramic) in Aalbeke. Deze productie-eenheid behoort tot de modernste dakpannenfabrieken van Europa en vervaardigt jaarlijks tientallen miljoenen kleidakpannen en hulpstukken. Het productieproces van de Koramic kleidakpannen is heel duurzaam. (ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier