Vinylbedrijf IVC investeert fors, mogelijk 180 banen extra in Avelgem

Redactie KW

Het vinylbedrijf IVC gaat zijn vestiging in Avelgem uitbreiden met een nieuw gebouw voor de productie van vinylparket. Door de investering zullen er tot 180 extra werknemers aan de slag kunnen bij de onderneming.

Dat meldt Focus-WTV.

Om zijn positie op de snel groeiende markt van het vinylparket te versterken, zal IVC zowel in de VS als in Avelgem een nieuwe fabriek bouwen. CEO Jan Vergote kondigde die plannen dinsdag aan op Domotex, de wereldbeurs voor vloerbekleding in de Duitse stad Hannover.

In Avelgem zal de huidige vestiging met 20.000 vierkante meter worden uitgebreid. Het gaat om een investering van in totaal 100 miljoen euro. De nieuwe vestiging, die tegen midden 2017 operationeel moet zijn, zou werken bieden aan 180 extra werknemers.

Volgens Vergote werd voor een uitbreiding in België gekozen omdat ons land vlakbij belangrijke afzetmarkten als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Duitsland ligt. “We gaan ook onze fabriek maximaal automatiseren om het loonkostnadeel weg te werken”, klinkt het nog.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier