Vinkenzettingen worden vrijgesteld van belasting

Vinkenliefhebbers zijn best tevreden met deze maatregel. © LOO
Redactie KW

De belasting op toestellen zoals een biljart, pooltafel, tafelvoetbal, flipperkasten en jukeboxen waar je muntstukken moet insteken om ze te laten werken, verdwijnt. Dat liet Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Bart Tommelein weten.

Dit kadert binnen een efficiëntie-oefening van de Vlaamse belastingdienst. De belasting op deze speeltafels gaat over grote aantallen, maar brengt door de lage bedragen weinig op. Een vrijstelling spaart zowel papierwerk als personeel uit.

Ook volkssporten zoals vogelzangwedstrijden of vinkenzettingen worden vrijgesteld van de belasting op spelen en weddenschappen. De belasting op echte goktoestellen zoals bingo wordt dan weer verhoogd: vanaf 2019 gaat die van 3.570 euro naar 4.000 euro vanuit de filosofie dat een gokverslaving de overheid veel geld kost. Vinkenliefhebbers zijn best tevreden met deze maatregel.

Vlaams minister van Financiën en Begroting Bart Tommelein: “Een belasting op behendigheidsspelen zoals biljart of tafelvoetbal is nergens voor nodig en kost de overheid meer dan ze opbrengt. De wetgeving is sinds de jaren tachtig bovendien amper veranderd en dus niet meer aangepast aan deze tijd. Zo is een taks op jukeboxen totaal achterhaald.”

(LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier