Villa Overleie in Kortrijk wordt een zomer lang Pand.A

Arjen Claeys en Veerle Coopman zijn twee van de drie uitbaters van Pand.A aan de Overleie. Soetkin Claeys ontbreekt op de foto. © JVGK
Redactie KW

Broer en zus Soetkin en Arjen Claeys en Veerle Coopman worden de uitbaters van Zomerbar Pand.A op Overleie in Kortrijk. Het wordt een bruisende ontmoetingsplek voor jong en oud.

Dinsdag werden de nieuwe uitbaters van Villa Overleie voorgesteld. Na drie succesvolle tijdelijke bars op de benedenverdieping van het historisch pand aan de Sint-Amandslaan, zullen Soetkin, Veerle en Arjen een hele zomer lang de bar uitbaten. Dit onder de noemer Pand.A.

“De naam heeft zowel een krachtige als ludieke bijklank. Het kan gelezen worden als de letter maar ook als dier”, duidt Veerle Coopman. “Pand staat voor de plek, het huis, de ruimte waar ideeën een gezicht krijgen. A is de kern, de leefruimte zeg maar, van de Villa”, vult Arjen aan. In de Villa is er ruimte voor een drankje en hapje, stadssfeer op buurtmaat en een streepje lokale en interlokale muziek. Zo is er tijdens het Sinksenweekend plaats voor rock, fijngevoelige songs, folklore en kunst. Tezelfdertijd is er ook een inspirerende en creatieve werkruimte voor jonge ondernemers uit Overleie.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.