Villa Hurlebise in Nieuwpoort is klaar voor verkoop

Je kan het pand bezoeken en een bod uitbrengen. © Foto IV
Redactie KW

Eerder raakte al bekend dat de stad Nieuwpoort de bekende Villa Hurlebise dan toch niet als toerismekantoor zou inrichten en het gebouw opnieuw te koop zou stellen.

Op de gemeenteraad van 27 augustus werd de verkoop van het gebouw goedgekeurd en sindsdien is het ook mogelijk voor kandidaat-kopers om een bezoekje te brengen aan het gebouw. Wie de villa wil kopen moet wel 1,43 miljoen euro neertellen, want dat is de minimumverkoopprijs die werd bepaald.

Beeldbepalend gebouw

Villa Hurlebise is een beeldbepalend gebouw in Nieuwpoort-Bad en ligt op de hoek van de Lombardsijdelaan en de Albert I-laan. Het stadsbestuur liet enkele jaren geleden zijn oog vallen op het gebouw met de bedoeling om er het nieuwe toerismekantoor onder te brengen. In 2010 werd het gebouw door de stad aangekocht voor 1,1 miljoen euro. Omdat algauw bleek dat het niet evident was om binnen een redelijke termijn de nodige overheidstoelagen te ontvangen, werd besloten om het gebouw opnieuw te verkopen. Er had zich ondertussen een nieuwe opportuniteit aangeboden met de pastorie op de hoek van de Albert I-laan en het Leopoldplein. Het gebouw stond vrij na het vertrek van de pastoor en ook dat gebouw is uiterst geschikt om te fungeren als toerismekantoor.

Studiebureau

“Er was ondertussen al een studiebureau aangesteld voor de renovatie en herinrichting van Villa Hurlebise, vandaar dat we de kosten hiervan doorrekenen bij de verkoop van het pand”, zegt waarnemend burgemeester Geert Vanden Broucke.

De verkoop bestaat uit twee fases. In de eerste fase die momenteel loopt tot 31 januari is het mogelijk om het pand te bezoeken en een bod uit te brengen. Het is wel noodzakelijk om een afspraak te maken om de toelating te krijgen om het pand te bezoeken. Dat kan via 058 22 44 60.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier