Vijftigste Batjes in Izegem openen met zuiders feest

Philippe Verhaest

Om de vijftigste editie van de Izegemse Batjes wat extra glans te geven pakt Unizo op vrijdagavond 15 juni uit met een zuiders openingsfeest. Buenas Batjes wordt in een Latijns-Amerikaanse sfeer ondergedompeld, met toepasselijke muziek, animatie en foodtrucks.

“We kiezen de Ketelstraat tussen de Grote Markt en de Korenmarkt als decor”, vertelt Pieter Spillebeen, die het feest met een groep jonge enthousiastelingen coördineert. “Starten gebeurt met een after work party. Stadsradio IRO zorgt voor toepasselijke zwoele Zuid-Amerikaanse beats. Om 17 uur neemt het Izegemse DJ-duo Pablo e Jeromba het over en om 18.30 uur is het tijd voor een openingswoordje van de burgemeester en onze voorzitter. Wat later zorgt een wandelende mariachiband voor wat extra sfeer. Om 20 uur treedt de band Los de la Noche op, waarna radio IRO opnieuw voor zuiderse muziek zorgt.”

Ook op culinair vlak zijn er enkele verrassingen. Er komt een pop-upcocktailbar met bediening van Lowie Duthoit, die in Roeselare cocktailbar The Londoner uitbaat. “”Om mensen te lokken komt er een thematische toegangspoort gemaakt door Bulik Standenbouw”, weet Samuel Maeseele. ” Die zal enkele kleurrijke lijnen bevatten die ook al in het logo van deze 50ste editie terug te vinden zijn. Vlak voor die poort aan de kant van de Korenmarkt voorzien we verschillende foodtrucks. Ook hier trekken we de exotische sfeer door en kunnen de mensen er lekker eten uit de Latijns-Amerikaanse keuken proeven.” Om 23 uur is het feest afgelopen. “”We hopen in elk geval met dit openingsfeest een nieuw elan aan de Batjes te geven. Of het openingsfeest een vaste waarde wordt zal afhangen van deze editie. Alles valt of staat natuurlijk met het mooie weer. Na afloop zullen we alles eens goed evalueren.”

Een vaste waarde die straks terug keert is het vijfde Vlaams Kampioenschap voor Straatmuzikanten op zaterdagnamiddag. Verder voorziet Unizo voor deze feesteditie extra animatie in de vorm van verschillende straattheateracts.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier