Vijf vrienden starten eigen hobbybrouwerij op in Zarren

Redactie KW

Tijdens een avondje stappen kwamen vijf vrienden op het schitterend idee om een eigen brouwerij te starten. Na veel mijmeren en wachten ging hobbybrouwerij ‘Sarne’ van start.

Peter Vandevelde woont in de Mollestraat en is ingenieur bij CoEnCo; Kristof is boekhouder en afkomstig uit Staden; Jeroen Vanheule uit Beerst is chef onderhoud bij de kaasmakerij in Passendaele; de andere Jeroen, die uit Anzegem komt, is financieel manager bij Raedschelders-Lecot; en Jürgen Boone tenslotte, afkomstig uit Wevelgem, is marketing manager bij Focus WTV. Het vijftal, dat elkaar al kent sinds hun collegetijd in Diksmuide, dronk graag een pintje, maar de echte liefde voor het bier rijpte pas veel later. “Tijdens een avondje stappen op 8 december 2011, na een optreden van Channel Zero”, zo leert ons hun website www.sarne.be.

Ze bedachten hun brouwerij met de naam ‘Sarne’, wat zijn oorsprong vindt bij de Romeinen, die toen ze heer en meester waren in de contreien van het pittoreske Zarren de plek ook al die naam gaven. De vrienden, die allemaal een link delen met Zarren, geloven graag dat het de Galliërs waren die de Romeinen leerden bier drinken. Daarom konden ze dus geen betere naam kiezen dan ‘Sarne’ voor hun brouwerij. Het logo van brouwerij is dan weer gebaseerd op het wapenschild van Zarren. Wel werd er hier een “S” en hoppescheuten in het wapenschild verwerkt. Enkele weken geleden werden in de brouwerij de eerste flesjes gebotteld. De vijf Sarnaren kozen voor een hoogblonde tripel.

(AB – foto AB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier