VIDEO ‘t Convent in Reninge (voorlopig) verkocht voor 476.000 euro

Redactie KW

Woensdagnamiddag vond in ‘t Molenhof in Oostvleteren de openbare verkoop van voormalig sterrenrestaurant ‘t Convent plaats. Een familie uit Vleteren kocht het domein, maar wil voorlopig anoniem blijven.

In november 2014 ging ‘t Convent failliet. Sindsdien stond het voormalige eensterrenrestaurant van Rudi Devolder leeg. Toen het failliet ging, was er een restaurant met veranda en zoldersalon, een keuken en bijkeukens, 2 wijnkelders, 18 kamers, zwembad, sauna, solarium, keldercrypte, dancing, tuinen, akkers, wijnboomgaard, truffelveld, parking en zelfs een landingsplaats voor helikopters. De advocaat van Rudi Devolder liet vier jaar geleden optekenen dat de site een waarde had van 2 tot 2,6 miljoen euro.

VIDEO 't Convent in Reninge (voorlopig) verkocht voor 476.000 euro

Tijdens de openbare verkoop ging het echter voor veel minder van de hand. ‘t Molenhof in Oostvleteren zat afgeladen vol voor de openbare verkoop. De meesten waren er echter uit nieuwsgierigheid, want slechts zes partijen brachten een bod uit. Er was geen instelprijs, zodat het eerste bod slechts 150.000 euro bedroeg. Geleidelijk aan gingen de biedingen op tot 476.000 euro. Een familie uit Oostvleteren haalde de verkoop binnen.

https://www.youtube.com/watch?v=ovitYLMiXmg

De verkoop is echter nog niet definitief. Er is nog de mogelijkheid om een hoger bod uit te brengen. In dat geval komt er nog een tweede zitdag. Biedingen kunnen gedaan worden bij notaris Stefanie Dauw in Lo-Reninge.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier