VIDEO Nieuwe scanner van ziekenhuis in Tielt geleverd via gat in gevel

Redactie KW

Een niet alledaags werkje vanochtend aan het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. Geen deur was groot genoeg om de nieuwe NMR-scanner te leveren en dus werd ervoor gekozen de machine via de gevel in het ziekenhuis te plaatsen.

Al sinds de nieuwbouw van het Sint-Andriesziekenhuis, een vijftal jaar geleden, is de gevel langs de Krommewalstraat niet helemaal afgewerkt. Tot nog toe hielden alleen wat houten platen regen en wind tegen. Vrijdagochtend bleek waarom: producent Philips leverde de langverwachte NMR-scanner in het ziekenhuis. Aangezien geen deur of raam groot genoeg was om de grote magneet van de scanner te leveren, werd dan maar geopteerd om het via de gevel rechtstreeks in de nieuwe NMR-ruimte binnen te brengen.

Twee uur lang duurde deze hachelijke operatie, want het gat in de gevel was maar net ruim genoeg om het toestel binnen te laden. De bestuurders van het Tielts ziekenhuis zijn tevreden dat de NMR-scanner eindelijk geplaatst wordt. Het Sint-Andriesziekenhuis is al langer vragende partij voor zo’n scanner, want tot nog toe moest het patiënten doorverwijzen naar het AZ Delta in Roeselare en daar is de wachtlijst lang. In augustus vorig jaar kreeg het Sint-Andriesziekenhuis dan eindelijk zijn erkenning om de scanner aan te kopen.

Vanaf 12 juli al kunnen de eerste patiënten onderzocht worden in deze nieuwe scanner. Met de installatie van het toestel gaat toch een investering van 2 miljoen euro gepaard.

(RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier