VIDEO Grote stroompanne zet half West-Vlaanderen even zonder elektriciteit

Redactie KW

Vrijdagmiddag kwamen grote delen van Jabbeke, Lichtervelde, Torhout, Koekelare, Zedelgem Varsenare, Brugge en andere gemeenten zonder stroom te zitten.


Dele regio van het Houtland en Brugge zat vrijdagnamiddag omstreeks 16 uur plots zonder elektriciteit. Het ging om een distributieprobleem, vermoedelijk na een voorval in Zedelgem. Onder meer Jabbeke, Varsenare,, Torhout, Lichtervelde, Gits, Zedelgem, Brugge, Loppem en andere gemeenten uit de regio kwamen geheel of gedeeltelijk zonder elektriciteit te zitten. Dat bevestigt netbeheerder Elia. De oorzaak van het euvel ligt in de centrale post in Zedelgem, maar wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk. Elia verzekert dat ze hard werken om een oplossing te vinden, en dat ze inmiddels op zoek zijn naar andere manieren om de mensen in de regio opnieuw van stroom te voorzien

Bij CNH in Zedelgem was er even paniek omdat ook daar alles uitviel en de NMBS meldde dat er al verschillende treinen zijn afgeschaft. Omstreeks 17 uur werd het probleem verholpen en kreeg iedereen weer stroom.

Burgemeester Daniël Vanhessche van Jabbeke reageerde alvast ludiek op de panne. “Een goeie oefening voor komende winter”, aldus de burgemeester.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier