Veurnse sporthal moet inkrimpen wegens te duur

Redactie KW

Het vooropgestelde budget van 5,5 miljoen euro voor de sporthal zou met bijna de helft zijn overschreden. Dat noopt tot een inkrimping.

“We hebben inderdaad wat bijsturing gevraagd aan de architecten”, zegt burgemeester Peter Roose (Veurne Plus). “Het concept blijft ongewijzigd, maar er zullen structureel aanpassingen moeten gebeuren. Het financieel plaatje klopt niet en we kunnen ons dus niet in een dergelijk avontuur storten. We baseerden ons op eerste ramingen en deze blijken nu ruimschoots overschreden te worden. De sporthal moet dus verkleinen als we het budget willen laten kloppen. Denk maar aan de ruimte cafetaria, technische ruimtes, de vergaderruimte.” De parking ligt er al, maar op de sporthal zal het nog een eindje wachten zijn omdat er nog van alles moet veranderen. “We hopen toch in 2015 te kunnen beginnen met de bouw van de sporthal.”

2,5 miljoen extra

Oppositieraadslid Dirk Kesteloot (N-VA) betreurt dit feit. “Het zou jammer zijn mochten bepaalde clubs nu de dupe worden van de meer beperkte ruimte. Natuurlijk is de andere kant van het verhaal dat het financieel ook allemaal haalbaar moet zijn. We vinden het wel straf dat hier ongeveer 2,5 miljoen euro, wat de helft is van de eerste raming, bij komt.” (THV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier