Vete tussen Colruyt en West-Vlaamse supermarktketen loopt uit de hand

Redactie KW

Twee werknemers van Spegelaere Fresh zullen zich in de rechtbank moeten verantwoorden voor diefstal met geweld. Zij zouden een vrouw aangevallen hebben die door Colruyt gestuurd werd om de prijzen in hun winkel te controleren.

In deze vestiging van Spegelaere Fresh in Oudenburg liep een discussie tussen bedienden en een concurrente van Colruyt danig uit de hand.

Colruyt profileert zich traditioneel als de supermarktketen waar je aan de goedkoopste prijs kunt kopen. Zien ze het goedkoper bij een concurrent, dan verlagen ze hun prijs, zo luidt het credo. Maar om die prijzen te kennen, moeten ze wel even bij de collega’s een kijkje gaan nemen. Zoals ook bij Spegelaere Fresh, dat in vier gemeentes in onze provincie een vestiging heeft: Oudenburg, Jabbeke, Eernegem en Oostende.

Bij zo’n ‘controle’ in de vestiging in Oudenburg liep het uit de hand. Toen de zaakvoerder een vrouw van Colruyt zijn prijzen zag noteren, stuurde hij twee winkelbedienden op haar af. “Neem haar nota’s af”, waren zijn duidelijke instructies. De controleur weigerde om haar papieren af te geven en het kwam tot een schermutseling in de winkel. De twee winkelbedienden duwden haar hardhandig in de winkelrekken en zetten haar aan de deur. Haar nota’s werden afgenomen en sindsdien niet meer gezien.

Gebeten uit zelfverdediging

De schermutseling krijgt nu zowaar een gerechtelijk staartje. De twee winkelbedienden en de supermarkt Spegelaere Fresh nv zullen zich binnenkort in de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. De Brugse raadkamer besliste gistermorgen namelijk om de zaak door te verwijzen. Ook de controleur moest verschijnen omdat ze tijdens de schermutseling had gebeten, maar dat was volgens de raadkamer zelfverdediging. De aantijgingen tegen de winkelbedienden en de supermarkt zelf zijn niet mals: diefstal met geweld. Ze riskeren dan ook een celstraf en een geldboete.

Steve Ronse, advocaat van Spegelaere Fresh, is duidelijk. “Er hangt een huisreglement aan de ingang van de winkel waarin staat dat het noteren van prijzen verboden is. Als iemand dan van rayon naar rayon wandelt om alle prijzen te noteren, wordt dat inderdaad niet geapprecieerd.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier