Vestiging Delhaize in Kortrijk sluit de deuren, personeel legt werk neer

© JVGK
Redactie KW

Bij Delhaize vond woensdagochtend om 8.00 uur een bijzondere ondernemingsraad plaats.

De herstructurering bij Delhaize in België kan de komende drie jaar leiden tot het collectief ontslag van 2.500 mensen en het stopzetten van veertien supermarkten in eigen beheer. Dat heeft de supermarktgroep woensdag bekendgemaakt. In West-Vlaanderen zou de vestiging Kortrijk Ring, sinds een tweetal jaar open, niet rendabel zijn en de deuren sluiten. Daar werken 30 mensen, die legden woensdagmiddag collectief het werk neer. De vakbonden zullen nu het personeel inlichten en zich verder beraden over wat er de komende dagen kan en moet gebeuren.

Officieel wensten de manager noch de personeelsleden te reageren, maar een van de werknemers zei wel dat er de voorbije maanden soms met 4 of 5 kassa’s open waren, terwijl er amper klanten kwamen opdagen. Dat er iets moest gebeuren is meermaals aangekaart tijdens overlegmomenten, maar er gebeurde niets.

Arbeidsvoorwaarden aanpassen

Delhaize wil 450 miljoen euro investeren in de periode 2015-2017. Om die investering mogelijk te maken, dringen verschillende maatregelen zich op. Die kunnen de komende drie jaar leiden tot het collectief ontslag van 2.500 medewerkers in de supermarkten in eigen beheer en de centrale diensten. Delhaize zegt naakte ontslagen zoveel mogelijk te willen vermijden.

(FV/AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier