Vers gepelde garnalen van Kortrijks pop-uprestaurant krijgen staartje

Redactie KW

Televisiekijkend Vlaanderen, en tellen later ook de sociale media, maakten zich dinsdagavond druk over de zogenaamd vers gepelde garnalen van pop-uprestaurant Storm uit Kortrijk, die eigenlijk uit een pakje bleken te komen.

De aflevering van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ van dinsdagavond deed heel wat kijkers de wenkbrauwen fronsen. Het ene moment verkondigt eigenaar Stefaan Van den Berghe aan de gasten dat de garnaaltjes vers worden gepeld, en even later zwaait de camera doorheen de restaurantkeuken en brengt zo ook een hoeveelheid garnalen in beeld: ze liggen in een vacuüm verpakt pakje, zo schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

De zaakvoerder geeft toe dat de garnalen op vandaag inderdaad niet meer door het personeel zelf worden gepeld, maar dat die van Lobster Fish in Deerlijk komen. “Een medewerker had er een dagtaak aan”, legt hij uit in Het Nieuwsblad. “Want in het begin gebeurde het echt wel zo. De beelden waren dinsdag nogal ongelukkig gemonteerd.” Niet dat Lobster Fish die garnalen zelf pelt: dat gebeurt in de beschutte werkplaats Arcotec in Brugge.

De bewuste garnaaltjes uit het pakje werden trouwens niet gebruikt om netjes te schikken op een bord, maar om te verwerken in garnaalkroketten, aldus nog Van den Berghe.

(FJA)