Rubriek Economie

Verhelst Machines en JCB Belgium aan de haal met Matexpo Awards

07/09/17 om 17:49 - Bijgewerkt om 17:48

Al voor de zesde keer werden de twee awards die de grootste technische innovatie en de meest milieuvriendelijke machine op de bouwmaterialenbeurs bekronen, uitgereikt.

Verhelst Machines en JCB Belgium aan de haal met Matexpo Awards

De JCB Hydradig won de Innovation Award op de openingsceremonie van Matexpo. © GF

Recogeno van het Oostendse Verhelst Machines ging op de openingsceremonie van de grote bouw- en materialenbeurs aan de haal met de Green Award. Het gaat om een water/lucht warmtewisselaar op afstand die haar toepassing vindt in vloeistofgekoelde generatoren.

De tweede prijs ging naar Kobelco SK210 HLC van De Bruycker. Topcon Sokkia werd met haar Smooth Ride derde, VCM Belgium-SMT met de Sennebogen 850 M-E Green Hybrid vierde en de Fitmap 4 Twin Action van Clevermac eindigde als vijfde.

De Innovation Award ging dan weer naar de Hydradig mobiele graafmachine van JCB Belgium. Het indrukwekkende gevaarte verenigt alle oplossingen voor problemen in verband met zichtbaarheid, stabiliteit, mobiliteit, behendigheid en onderhoudsvriendelijkheid in één machine. Doordat alle componenten zich in de onderwagen bevinden, ligt het zwaartepunt dik 75 cm lager dan bij een conventionele mobiele graafmachine. Daarnaast is de Hydradig ook snel: tot 40 km/u.

Lenaerts-Blommaert Verhuur werd tweede met haar Tohaco, Crosby Europe werd derde terwijl In2-Concrete met de Fast-Grind en de Peri Duo van Peri als vierde en vijfde eindigden in de verkiezing.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!