Rubriek Economie

Veel interesse voor werfbezoek aan Stevinstation in Zeebrugge

02/10/16 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:32

Zondag was er heel wat interesse van de inwoners uit de deelgemeenten voor het werkbezoek aan de in aanbouw zijnde Stevin Centrale in Zeebrugge.

Veel interesse voor werfbezoek aan Stevinstation in Zeebrugge

Er was heel wat belangstelling. © MVN

Momenteel zijn de bouwwerken aan de Kustlaan afgerond en worden nu zowel de schakelapparatuur als de gigantische transformatoren geplaatst. De nieuwsgierigen werden door het projectteam zowel in als rond de centrale geloodst. Enkele jaren geleden protesteerden de omwonenden nog tegen de komst van het station, maar ze moesten uiteindelijk de duimen leggen.

Na de rondleiding waren de meeste geïnteresseerde bezoekers tevreden over de correcte informatie die Elia hen bood en verlieten ze dan ook met een gerust gemoed de site. De Centrale is afgeschermd met een grote berm op de hoek van de Kustlaan en de Baron De Maerelaan. De werken voor de aansluiting van de kabels via het strand (die van de windmolens wordt getrokken) zijn ondertussen ook al volop aan de gang.

(MVN)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!