VDAB trekt deze zomer weg uit Gits

Redactie KW

Na klachten over geluidshinder besliste VDAB eind november 2014 om de opleidingslocatie in Gits binnen de twee jaar te verlaten. Er is intussen een oplossing gevonden voor de bouwopleidingen: de bouwplaatsmachinisten trekken deze zomer naar Roeselare haven zuid.

“In Gits leiden we bouwplaatsmachinisten en wegenbouwers op. We beschikken er over een groot oefenterrein, waar de bouwplaatsmachinisten de praktijk van het beroep inoefenen”, legt Bram Lievrouw, directeur van de opleidingscentra in West-Vlaanderen, uit. “Onze huidige ligging, grenzend aan een woonwijk, is niet ideaal gebleken: ook nadat we maatregelen namen om de geluidshinder te beperken, waren er nog klachten.”

15 juli

“We hebben beslist om niet verder in de huidige locatie te investeren. We konden onze activiteiten niet van dag op dag stopzetten, omdat we de continuïteit van de opleiding moeten garanderen voor de bouwsector. Nu is de kogel door de kerk: 15 juli 2016 is de laatste dag dat er opleiding aan bouwplaatsmachinisten gegeven wordt op de site in de Ajoy van Deurenstraat. Daarna verhuizen we naar de Roeselaarse haven.”

“In Roeselare haven zuid zal VDAB in eerste instantie een stuk grond huren. We onderzoeken of het mogelijk is om op termijn de nodige grond aan te kopen en alle bouwopleidingen van de regio op die locatie te bundelen in een mastercampus. Als alles goed gaat, kunnen we de opleiding bouwplaatsmachinist al midden september hervatten op de nieuwe stek,” besluit directeur Bram Lievrouw. Wat er met de site in Gits zal gebeuren, heeft VDAB nog niet beslist. Voorlopig zullen daar nog enkele kleinere opleidingen zoals hoogtewerker, wegenbouw en enkele theoretische modules blijven doorgaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier