VDAB staakt mee in Roeselare en Menen

Redactie KW

Bij de VDAB in Roeselare werd er maandagochtend eveneens een stakingspiket opgetrokken, ook daar was de bereidheid om de actie te steunen vrij groot.; “We zullen bij de overheid niet alleen langer moeten werken, maar ook met minder”, aldus Rony Meire, vakbondsafgevaardigde voor ACOD Overheidsdiensten. Ook bij de Werkwinkel in Menen wordt er gestaakt.

“Wij steunen de ambtenaren in het algemeen”, vertelt Rony Meire, vakbondsagevaardigde ACOD Overheidsdiensten in West-Vlaanderen. “Bij de overheid ziet het er naar uit dat er meer dan 2.000 banen zullen sneuvelen. We zullen dus niet alleen langer moeten werken, maar ook met minder mensen én een kleiner pensioen. Nochtans werden in het verleden andere zaken vastgelegd, voor ons komt dit over als contractbreuk.”

“Daarnaast zijn er tal van algemene maatregelen die de koopkracht en dus de economie niet ten goede zullen komen”, gaat Rony verder. “Als we dit laten gebeuren, wat volgt er later nog? Wij hebben toch ook onze rechten. We hebben jarenlang een sociale vrede gehad met goede cao’s en die komen nu in gedrang. Met minder ambtenaren verhoogt de werkdruk en de stress en vermindert de kwaliteit van het arbeidsklimaat. Ik ben zeker dat veel mensen hierdoor in (verborgen) armoede zullen komen”, besluit Rony.

(TD)