Vastgoedontwikkelaar Dumobil bouwt nieuwe hoofdzetel

Dit wordt de nieuwe hoofdzetel van Dumobil. (GF)
Randy De Clercq

Op de hoek van de Ringlaan en de Felix D’Hoopstraat bouwt vastgoedontwikkelaar Dumobil een nieuwe hoofdzetel.

Het nieuwe uitvoeringsplan, dat aan de gemeenteraad wordt voorgelegd, komt op vraag van het bedrijf Dumobil zelf. De huidige locatie van de kantoren in de Felix D’Hoopstraat houdt beperkingen in en laat geen uitbreiding op het aanpalende perceel, dat eveneens eigendom is van Dumobil, toe.

Op de nieuwe hoofdbestemming komen kantoren zonder loketfunctie. De nevenbestemming, minder dan 40 procent van de totale vloeroppervlakte, kan worden voorzien voor loketfuncties of een commerciële functie in kantoor- of dienstverlening. Het huidige gebouw, dat op de inventaris van het Bouwkundig Erfgoed staat, kan niet worden gesloopt. De nieuwbouw komt op de hoek, naast de oude gebouwen van Injextru Plastics.

De nv Dumobil werd in januari 1962 opgericht onder leiding van Raoul Dubaere, vader van huidig zaakvoerder Philippe Dubaere. Hij ontwikkelde in de jaren zestig, zeventig en tachtig heel wat verkavelingen. Nadien kwam daar de bouw van woningen en appartementen bij. In het midden van de jaren tachtig zette Philippe Dubaere die activiteiten verder. (RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier