Vandecasteele Houtimport uit Aalbeke plant 36.000 m² extra opslagruimte

Redactie KW

Vandecasteele Houtimport uit Aalbeke wil straks met 36.000 vierkante meter uitbreiden langs de Moeskroensesteenweg.

Vandecasteele Houtimport behoort tot de grootste houtgroothandels van Europa behaalde al 13 keer op rij het charter voor duurzaamheid behaalde. Het bedrijf beschikt nu al over ongeveer 160.000 vierkante meter aan opslagruimte. “Het gaat om 120.000 vierkante meter overdekte opslagruimte en 40.000 vierkante meter die niet overdekt is”, aldus zaakvoerder Stefaan Vandecasteele. “We hebben inderdaad een grote capaciteit, maar toch is de nood groot. Momenteel hebben we nog een site in de haven van Antwerpen, maar we willen de capaciteit daar naar hier halen.”

‘Ondergeschoven’ burelen

Het bedrijf plant dus 36.000 vierkante meter extra opslagruimte. “Er komen nieuwe grote loodsen bij voor een totale oppervlakte van 175 meter op 200 meter”, vertelt zaakvoerder Stefaan Vandecasteele. “We voorzien ook nieuwe burelen, die als het ware deels onder de nieuwe opslagruimte zullen worden geschoven. De hoofdingang van het bedrijf zal ook in de Moeskroensesteenweg gesitueerd zijn.”

Architectenbureau Govaert & Vanhoutte staat in voor het ontwerp. “Wat we met de oude burelen langs de Bergstraat zullen doen, weten we nog niet. Die burelen zijn 30 jaar oud, maar wel nog altijd heel mooi. Misschien vormen we ze om tot toonzaal. (AXV)

Lees ook Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier