Van struisvogels naar elektrische auto’s tijdens Open Bedrijvendag in Aarsele

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Zondag 5 oktober is het Open Bedrijvendag bij ‘buren’ Schobbejaks Hoogte en V&D Motors in Aarsele.

Open Bedrijvendag van komende zondag 5 oktober belooft een drukke bedoening te worden in het stuk Deinsesteenweg waar struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte en V&D Motors gevestigd zijn. Dat zijn ‘buren’, want de gronden van beide bedrijven grenzen achteraan aan elkaar. “Als de verkeerssituatie toch wordt aangepast ten behoeve van het struisvogelbedrijf, kunnen we evengoed ons wagonnetje aanpikken”, zegt Gilles Verhulst van V&D Motors. Er valt op beide plaatsen heel wat te beleven.

Schobbejaks Hoogte

Voor Schobbejaks Hoogte wordt dit de derde deelname aan Open Bedrijvendag na de edities van 2008 en 2010. “De laatste keer lokten we 5.000 bezoekers. Het is onbegonnen werk om die allemaal een rondleiding te geven. We zullen werken met grote infofiches die we op belangrijke plaatsen op het domein ophangen”, vertelt dierenarts Bert Neirinck, die de struisvogelboerderij samen met zijn gezin runt. Zondag kunnen ze op de hulp van 56 vrijwilligers rekenen. “We zijn momenteel (vorige maandag, red.) druk in de weer met de laatste voorbereidingen. We voorzien standjes van verschillende producten in meerdere tenten. ‘s Middags serveren we twee menuutjes, uiteraard op basis van een aantal struisvogelspecialiteiten.”

V&D Motors

V&D Motors neemt voor de allereerste keer deel aan Open Bedrijvendag. “Onze garage in Aarsele is nog relatief jong. Dit is de uitgelezen kans om de naambekendheid nog te vergroten, zeker nu we kunnen samenwerken met de buren van de struisvogelhoeve”, aldus Gilles Verhulst. “Bij ons is het volledige gamma van het merk Dacia te bezichtigen, naast tweedehandsauto’s van Renault en enkele modellen die bij het grote publiek nog onbekend zijn. We stellen de nieuwe Renault Twingo en Trafic voor en liefhebbers van elektrische auto’s kunnen buiten een parcours afleggen met de erg compacte Twizy. Verder zal iemand aanwezig zijn in onze werkplaats en zullen we de bezoekers tonen hoe het polieren en simoniseren van een auto precies in zijn werk gaat.”

Open Bedrijvendag bij struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte (Deinsesteenweg 182) en V&D Motors (Deinsesteenweg 190): op zondag 5 oktober van 10 tot 17 uur.

(TVW, foto RN)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 3 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier