Vakbondsactie aan Bank Nagelmackers in Roeselare na ontslag Dirk Lievens

Dirk Lievens op de voorgrond. Officieel werd hij ontslagen omwille van onvoldoende individueel functioneren. "Maar daar geloven wij niets van", aldus LBC-NVK-secretaris Michael Vandenbroucke. (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het LBC-NVK voerde donderdagochtend actie aan Bank Nagelmackers, de voormalige Delta Lloyd Bank in Roeselare. Reden is het ontslag van personeelsafgevaardigde Dirk Lievens.

Dirk Lievens begon zeven jaar geleden als commercieel medewerker bij Delta Lloyd Bank, op vandaag Bank Nagelmackers. Hij was ook de afgevaardigde voor LBC-NVK, lid van de ondernemingsraad en syndicaal afgevaardigde. “Officieel is hij ontslagen omwille van zijn individueel functioneren”, aldus LBC-NVK-secretaris Michael Vandenbroucke.

“De jongste jaren zien we dat er heel wat mensen ontslagen worden omwille van slecht functioneren, maar het gaat wel telkens om mensen met een hoge anciënniteit. Wij geloven niet dat het om toeval gaat of aan die mensen ligt, eerder dat dit een vorm van herstructureren is en exemplarisch voor het personeelsbeleid gevoerd door de bank. Vorige week hebben we al actie gevoerd aan de hoofdzetel van de bank in Brussel en deze week in Roeselare.”

“Ik ben niet de enige die ontslagen werd”, aldus Dirk Lievens zelf. “Het personeelsbestand van de bank daalde sinds de sociale verkiezingen van 2012 met ongeveer 30 procent. Ernstig overleg over de reorganisatie was er nooit. In Roeselare zaten we enkele jaren geleden nog met acht à negen mensen, ondertussen blijven er nog maar drie over…”

(TD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier