Rubriek Economie

Vakbonden Vesuvius Oostende voeren actie na aangekondigde ontslagen

28/09/16 om 13:59 - Bijgewerkt om 13:58

Op 1 juli raakte er bekend dat er volgens de directie 36 jobs zouden moeten sneuvelen.

Vakbonden Vesuvius Oostende voeren actie na aangekondigde ontslagen

Bij Vesuvius n.v., een bedrijf uit Oostende dat instaat voor de productie van hittebestendig materiaal voor toepassing in de staalindustrie, kregen de werknemers op 1 juli te horen dat er volgens de directie 36 jobs zouden moeten sneuvelen. Vesuvius heeft vestigingen over de hele wereld.

"Ondertussen zijn we eind september en is er nog geen verder nieuws. Na de intentieverklaring waarbij volgens de directie 36 jobs zouden moeten sneuvelen, willen wij onze opdracht in het kader van de wet Renault correct vervullen. De wet schrijft de procedure voor die een bedrijf moet volgend die tot collectieve ontslagen wil overgaan. De onderhandelingen in het kader van de wet Renault verlopen echter zeer moeilijk en respectloos. Na drie bijeenkomsten in het kader van de eerste fase van de wet Renault ( informatie- en consultatie ) stellen wij vast dat de werkgeversafvaardiging slechts in zeer beperkte mate en bij mondjesmaat informatie geeft. Naar aanleiding van dit gegeven wordt een ludieke actie opgezet, zeker nog geen staking."

"Daarbij is het de bedoeling om de buitenwereld te laten weten wat er gaande is bij Vesuvius n.v. Wij willen hierbij kenbaarheid geven aan de bevoegde instanties omdat we een klein visje zijn vergeleken met bedrijven zoals Caterpillar, AXA, Douwe Egberts, ... die wel kunnen rekenen op de steun van de overheid in moeilijke tijden", aldus het gemeenschappelijk vakbondsfront.

(JRO)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!