Vakbonden Profialis Dentergem teleurgesteld na eerste informatieronde

© Profialis, toen nog Wymar (Foto Google Streetview)
Redactie KW

De directie van Profialis uit Dentergem heeft de vakbonden woensdag op hun honger laten zitten.

Die hadden nogal wat vragen bij de intentieverklaring om over te gaan tot het collectief ontslag van de 146 werknemers die werkzaam zijn bij de pvc-ramen en -deurenproducent. Op 9 februari zitten ze opnieuw rond de tafel.

Woensdagochtend zaten de directie en de vakbonden een eerste keer samen. Doorgaans is een eerste gesprek een informatievergadering en wordt de intentieverklaring verduidelijkt. “Maar veel antwoorden hebben we nog niet gekregen”, aldus Annelies Deman van ABVV. “We hebben één duidelijke vraag: is het wel nodig dat de productie zou verhuizen naar de vestiging in Frankrijk? Waarom moet dat en is er geen andere oplossing?”, klinkt het.

Het personeel is ongerust, want er is ook nog geen timing bekend wanneer de productie zou stopgezet worden. “We blijven pamfletten uitdelen, en vragen het personeel om ons ook vragen te bezorgen”, klinkt het. Op 9 februari zitten de partners opnieuw aan tafel. De vakbonden hopen dan op meer duidelijkheid. “Beter dan een goed antwoord, dan nu een half”, besluit Deman.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier