Vakbonden geduldig na ondernemingsraad bij Balta

© BELGA
Redactie KW

In Oudenaarde hebben de vakbonden bij tapijtproducent Balta samengezeten met de directie van de vestiging in Oudenaarde, waar het collectief ontslag van 197 medewerkers is aangekondigd.

Tijdens de ondernemingsraad werd het internationaal toekomstplan van Balta toegelicht maar over het lot van de werknemers is nog geen bijkomende informatie. Het syndicaal overleg wordt de komende weken voortgezet met de bedoeling zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden.

De directie wil de residentiële tuftafdeling overbrengen naar de vestigingen in Sint-Baafs-Vijve en Tielt. Op de betrokken afdeling werken 197 mensen, of ongeveer twee derde van het personeel in Oudenaarde. De vakbonden willen de onderhandelingen in het kader van de wet Renault alle kansen geven. Maandag werd een tweede ondernemingsraad gehouden na de aankondiging van het collectief ontslag, 2 weken geleden.

Er volgt de komende weken verder overleg met de directie met de bedoeling om zoveel mogelijk werkgelegenheid in Oudenaarde te houden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier