Rubriek Economie

Vakbonden en directie AZ Groeninge Kortrijk vinden vergelijk

02/05/17 om 20:09 - Bijgewerkt om 20:09

Dat melden alle gesprekspartners in een gezamenlijk persbericht. De jongste weken dreigden de vakbonden met een staking door een nijpend personeelstekort.

Vakbonden en directie AZ Groeninge Kortrijk vinden vergelijk

"Directie, raad van bestuur en vakbonden binnen AZ Groeninge onderhandelen sinds enkele maanden over het aantal personeelsleden dat ingezet wordt. Partijen zijn zich bewust van de hoge werkdruk die reëel is, en hebben veel respect voor de dagdagelijkse inzet voor de patiënt door velen op de werkvloer", opent het bericht.

De middelen krimpen al een tijdje en dat liet zich voelen in AZ Groeninge waar de vakbonden de jongste weken de druk opvoerden. Ze stonden de voorbije weken verschillende keren aan de ingang flyers uit te delen en ook een staking hing in de lucht, maar zover kwam het dus niet. AZ Groeninge komt tegemoet door enkele verschuivingen zodat er meer voltijdse equivalenten vrij komen. In totaal worden door een drietal ingrepen 65 voltijdse equivalenten ingezet op de diensten.

"Vakbonden, raad van bestuur en directie verwachten dat deze belangrijke inspanning een reële impact heeft op het verlichten van de invulling van het takenpakket in de organisatie. Dit moet ons toelaten met alle medewerkers van AZ Groeninge in een constructieve sfeer onze kwalitatief hoogstaande zorgverlening aan onze patiënten verder uit te bouwen, in een snel evoluerend zorglandschap", besluiten de partners.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!