Rubriek Economie

Vakbonden Bombardier: "We begrijpen het niet, maar we zijn natuurlijk tevreden"

29/11/16 om 17:11 - Bijgewerkt om 17:10

Die heeft beslist om het grootste order ooit van De Lijn, dat in handen was gevallen van het Spaanse CAF, te schorsen.

Vakbonden Bombardier: "We begrijpen het niet, maar we zijn natuurlijk tevreden"

© BELGA

"Een voet tussen de deur", zeggen zowel Bombardier als de vakbonden.

"We zijn zeer opgelucht met de beslissing van de Raad van State", aldus Mieke Delarivière van Bombardier. "We waren overtuigd dat we een sterke zaak hadden. We hebben het beste product in handen, met de beste kwaliteit, het beste onderhoud en uitstekend qua veiligheid. Het blijft afwachten uiteraard. Openbaar vervoersmaatschappij De Lijn is nu terug aan zet."

Delen

We begrijpen het niet, maar we zijn natuurlijk tevreden

De vakbonden vielen uit de lucht. "Maandag kregen we nog te horen dat we ongelijk hadden gekregen en dan krijgen we dinsdag dit binnen. We begrijpen het niet, maar we zijn natuurlijk tevreden", aldus Henk Deprez van het ABVV. "Let wel, deze uitspraak betekent niet dat het order nu binnen is, maar we hebben een voet tussen de deur. Laat dit alstublieft goed aflopen voor de mensen hier. We doen opnieuw een oproep aan de Vlaamse regering om dit soort bestellingen te plaatsen in eigen land", aldus Deprez.

Bij ACV Metea waren ze nog niet op de hoogte van de uitspraak en willen ze eerste alles van naderbij bekijken.

Het gaat om een order van 146 lagevloerstrams, goed voor een waarde van 320 miljoen euro. Die bestelling zou gaan naar het Spaanse CAF, maar de Raad van State struikelde over de kosten van het preventieve onderhoud.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!