Vakbond waarschuwt voor veiligheid bij Fitco/Zargal in Oostende

Redactie KW

Volgens secretaris Marc Vandenberghe werd het bedrijf terechtgewezen door het Fonds voor Arbeidsongevallen omdat zij in de periode 2011-2013 tien keer meer arbeidsongevallen zouden gehad hebben dan het gemiddelde van hun sector.

“Het bedrijf werd verplicht om aan hun verzekeraar een bedrag variërend van 3.000 tot 15.000 te betalen voor het opstellen van een preventieplan. Daarnaast werd het bedrijf vanuit de Inspectiedienst Toezicht op het Welzijn op het Werk op diverse punten in gebreke gesteld”, zo laat Vandenberghe weten. “Werknemers zijn het menselijk kapitaal van een onderneming en met kapitaal springt men behoedzaam om. Wij hopen dan ook dat het bedrijf hieruit de nodige lessen zal trekken en in de toekomst meer aandacht zal besteden aan het Welzijn en Veiligheid op het werk”, zegt de secretaris nog.

Luc Decraemer, afgevaardigd bestuurder van Fitco/Zargal ontkent met klem. “Ik val totaal uit de lucht. Ik spreek al zes jaar niet meer met Marc Vandenberghe omdat hij in 2008 al eens een vals bericht de wereld instuurde waardoor we toen enkele klanten verloren. We stonden toen zogezegd aan de rand van een faillissement. Sindsdien is ons volume verdubbeld, zo slecht zal het wel niet geweest zijn zeker?”, verdedigt de zaakvoerder. Hij bevestigt dat er iets meer ongevallen waren dan gemiddeld. In 2011 en 2012 waren er 6 ongevallen, in 2013 gaat het om 10 ongevallen en voor 2014 waren dat er maar 3. “Het gaat hier meestal om gevallen van onoplettendheid waarbij iemand bijvoorbeeld uitglijdt. Wij beschikken over Europees gekeurde machines, alle veiligheidsvoorschriften worden toegepast en een commissie preventie waakt hierover. Marc Vandenberghe maakt er een sport van om ons zwart te maken”, besluit Decraemer.

(LB – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier