Rubriek Economie

Vakbeurs Busworld verlaat Kortrijk Xpo in 2019

08/06/16 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

De internationale wereldvakbeurs, die sinds 1971 georganiseerd werd in de hallen van Kortrijk Xpo, zal zich vanaf 2019 in Brussels Expo vestigen.

Vakbeurs Busworld verlaat Kortrijk Xpo in 2019

De tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor de autobus- en autocarindustrie ging noodgedwongen na vijfenveertig jaar aanwezigheid in Kortrijk op zoek naar een nieuwe vestiging met een grotere capaciteit.

Busworld kampte reeds vele jaren met een 'probleem': de vraag groeide, de oppervlakte van de hallen echter niet. In eerste instantie werd dit opgelost door tijdelijke hallen te construeren in de vorm van tenten. Maar ook deze ingreep loste het probleem niet volledig op. Tijdens de voorgaande editie in oktober 2015, die op het vlak van bezoekers opnieuw een serieuze groei kende, werd dit pijnlijk duidelijk. Het uitte zich onder andere in mobiliteitsproblemen.

Delen

Het is met spijt in het hart dat we Kortrijk Xpo verlaten

"Busworld is over de jaren heen uitgegroeid tot de belangrijkste internationale vakbeurs voor de autobus- en autocarindustrie met bijna 35.000 bezoekers in 2015, waarvan vijfentachtig procent afkomstig uit het buitenland", legt Mieke Glorieux, managing director van de beurs uit. "Het is met spijt in het hart dat we Kortrijk Xpo verlaten. Jarenlang waren zij onze steun en toeverlaat, ze hebben absoluut bijgedragen aan ons succes."

De samenwerking met Kortrijk Xpo wordt echter niet volledig stopgezet. Het personeel van Kortrijk Xpo zal immers nog steeds de extra diensten aan de exposanten blijven leveren. Goed nieuws voor Kortrijk Xpo dus en ook voor de exposanten van Busworld, die kunnen rekenen op de jarenlange ervaring die Kortrijk Xpo hierin reeds opbouwde.

Naast de internationale bekendheid van Brussel en de beschikbare capaciteit van Brussels Expo, overtuigden ook de logistieke troeven, zoals de aanwezigheid van de internationale luchthaven, het HST station en het enorme hotelaanbod. Voor de exposanten en bezoekers van Busworld is dit uiteraard een meerwaarde.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!