Rubriek Economie

Vakantiedomein Holiday Suites moet nieuwe boost geven aan toerisme in Westende

24/08/16 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:27

In het vroegere vakantiedomein Duinenzicht in Westende is woensdag het nieuwe project Holiday Suites Westende officieel geopend.

Vakantiedomein Holiday Suites moet nieuwe boost geven aan toerisme in Westende

Het vakantiedomein was in de dertiger jaren een vakantieverblijf van de CM voor kinderen en later een vakantiehuis voor personeelsleden van de politie.

Projectonwikkelaar Twin Properties vernieuwde het hele domein en de gebouwen en vandaag was er de officiële opening van het eerste gedeelte, goed voor 60 vakantieverblijven, elk met een capaciteit van 2 tot 7 personen. In het najaar komen er nog eens 53 verblijven bij. Er is een speeltuin voorzien voor de kinderen en er zijn nog tal van andere mogelijkheden op het 5 ha grote domein.

28 miljoen overnachtingen

Na het debacle van Zon en Zee jaren geleden betekent dit nieuwe project opnieuw een boost voor het toerisme in Westende. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele zei trots te zijn dat dit gerealiseerd werd in Westende en dat dit de vakantieband van vroeger van heel wat gezinnen met Westende opnieuw kan aanspannen.

Gedeputeerde voor toerisme Franky De Block benadrukte het belang van investeren aan de kust, met 28 miljoen overnachtingen per jaar de belangrijkste regio voor toerisme in ons land.

(Paul Bruneel)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!